Bindend advies

Dit jaar zal er voor alle dansstijlen een bindend advies gelden, met uitzondering van de beginnersgroepen en Stijldansen D, C en B.  Je kunt alleen geplaatst worden in een groep gelijk aan of lager dan het advies van de docent. Andere inschrijvingen zijn niet geldig. Uiteraard kun je altijd geplaatst worden in een beginnersgroep, voor deze groepen is er dus geen bindend advies. Het bindend advies zal tijdens de proeflessen gegeven worden, dus zorg dat je bij minimaal één proefles aanwezig bent van de les die je graag wilt volgen! Als je in stijldansen A/Topklasse de ballroom én latin lessen wil volgen, moet je naar beide proeflessen zijn geweest om voor beide stijlen een bindend advies te krijgen.

Als je afgelopen jaar in een groep hebt gedanst waar bindend advies voor nodig was dan moet je dit jaar opnieuw bindend advies krijgen. Daarnaast hebben docenten het zeggenschap en dus het laatste woord over het bindend advies, niet het bestuur.

De bindend adviezen zijn in het leven geroepen om het niveauverschil binnen een groep zo klein mogelijk te houden. Zo blijven de lessen voor iedereen leuk. Het kan voorkomen dat jij een eerder seizoen, een hoger advies ontvangen hebt. Hiervoor gelden de volgende regels:

  1. Een danser die eerder in het (half)gevorderd niveau van een stijl heeft gedanst, kan niet terugvallen naar de beginners groep, tenzij je zelf aangeeft dat je dit wilt. Wel kan het voorkomen dat iemand vanuit de gevorderd groep weer in de halfgevorderd groep terechtkomt. 
  2. Het laagste advies van de hoogste docent telt: stel je ontvangt een halfgevorderd advies van de docent van de gevorderd groep, maar de halfgevorderd docent geeft jou een gevorderd advies, dan geldt het advies van de docent van de gevorderd groep, en wordt je dus geplaatst in halfgevorderd. Krijg je van de gevorderd docent een halfgevorderd advies en van de halfgevorderd docent een beginners advies, en heb jij niet eerder in halfgevorderd of gevorderd van die stijl gedanst? Dan wordt je geplaatst in de beginnersgroep. 
  3. Docenten binnen een stijl worden aangemoedigd meer met elkaar te overleggen.

Tijdens de proeflessen zal er meer uitleg gegeven worden over hoe het bindend advies in zijn werk gaat. Op deze pagina kun je uiterlijk binnen een aantal dagen na je proefles je bindend advies vinden. Je kan je echter al wel inschrijven voor de dansles ook al heb je je bindend advies nog niet. De secretaris checkt namelijk na de inschrijfingsdeadline of je het juiste bindend advies hebt gekregen en eventueel geplaatst kan worden in de groep.

Heb je vragen over bindend advies? Stuur dan een mailtje naar comm.dans@sdvndancefever.nl. Wil je je aanmelden voor één of meerdere proeflessen? Ga dan snel naar deze pagina!

Laatste aanpassing / Last edit: 8-2-2024 18:33

Nieuwste komen bovenaan, ❗❗ = nieuw / Newest will be added at the top, ❗❗ = new


Nr.Advies/Advice
3Spitzen
4Niet aanwezig / Not present
5Spitzen
Nr.Advies/Advice
3Gevorderd
4Gevorderd
5Gevorderd
Nr.Advies/Advice
1Niet aanwezig / Not present
2Half / semi advanced
3Beginners
Nr.Advies/Advice
1Beginners
2Niet aanwezig / Not present
3Beginners
4Beginners
5Halfgevorderd / Semi advanced
6Niet aanwezig / Not present
7Halfgevorderd / Semi advanced
8Halfgevorderd / Semi advanced
9Beginners
10Niet aanwezig / Not present
11Niet aanwezig / Not present
12Gevorderd / Advanced
Nr.Advies/Advice
1Niet aanwezig / Not present
2Halfgevorderd / Semi advanced
3Beginners
4Halfgevorderd / Semi advanced
5Halfgevorderd / Semi advanced
6Halfgevorderd / Semi advanced
7Halfgevorderd / Semi advanced
8Niet aanwezig / Not present
Nr.Advies/Advice
1Halfgevorderd / Semi advanced
2Beginners
3Beginners
4Beginners
5Halfgevorderd / Semi advanced
6Beginners
7Niet aanwezig / Not present
8Beginners
9Halfgevorderd / Semi advanced
10Halfgevorderd / Semi advanced
11Beginners
Translate »