FAQ

Hierbij een overzicht van een aantal vragen die vaak worden gesteld met een antwoord erbij! Staat je vraag hier niet tussen? Mail ons dan vooral op bestuur@sdvndancefever.nl.

Vragen:

 1. Ik wil graag een proefles volgen, hoe gaat dat in zijn werk?
 2. Ik wil graag weten wanneer de lessen zijn, waar staat dat?
 3. Ik wil graag lid worden van Dance Fever, waar kan ik mij inschrijven?
 4. Ik hoor veel over een machtigingsformulier. Wat is dit nu precies en wat moet ik hiermee doen?
 5. Is het ook mogelijk om meerdere cursussen te volgen?
 6. Hoe wordt de contributie precies berekend?
 7. Hoe zit dat nou met de aanschaffing van die sportkaart?
 8. Ik wil liever niet meer jullie nieuwsbrief ontvangen. Hoe moet ik dit doen?
 9. Ik wil graag de foto’s bekijken, maar hiervoor heb ik een inlogcode nodig. Waar kan ik die krijgen?
 10. Ik heb mij maar voor een halfjaar ingeschreven, maar ik wil hier graag een jaar van maken. Wat moet ik doen?
 11. Ik heb een geweldige tijd bij Dance Fever gehad, maar ik wil me graag uitschrijven. Wat moet ik doen?

Antwoorden:

1. Ik wil graag een proefles volgen, hoe gaat dat in zijn werk?

Wat leuk dat je eens bij ons wilt komen kijken! We hebben twee keer per jaar een instroommoment. Voorafgaand aan dit moment zullen er proeflessen plaats vinden. Deze zijn in de eerste twee weken van september en in de maand februari (de precieze weken komen op de website). Dit zijn de enige twee momenten waarin een proefles mogelijk is. Op een ander moment is een proefles dus niet mogelijk! In de proefweken ben je vrij om elke les te komen volgen om jouw keuze te kunnen maken. In verband met COVID-19 ben je verplicht om je voor elke proefles aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar bestuur@sdvndancefever.nl met daarin je naam, telefoonnummer en de proefles(sen) waarvoor je je wilt aanmelden. Je bent pas ingeschreven voor een proefles als je een bevestiging hebt ontvangen.

2. Ik wil graag weten wanneer de lessen zijn, waar staat dat?

Onze lestijden vind je hier.

3. Ik wil graag lid worden van Dance Fever, waar kan ik mij inschrijven?

Wat geweldig dat je zo enthousiast bent over onze vereniging. Twee keer per jaar komt er een inschrijfformulier op de website te staan waar jij al je gegevens kunt invullen. Dit inschrijfformulier kun je in die periode vinden op de startpagina. Deze periode eindigt op de laatste vrijdag om 23.59 van de proeflessen. Mocht je je buiten deze periode willen inschrijven, neem dan contact op met het bestuur om te kijken wat er mogelijk is.

4. Ik hoor veel over een machtigingsformulier. Wat is dit nu precies en wat moet ik hiermee doen?

Het machtigingsformulier hebben wij nodig zodat wij met jouw toestemming de contributie van jouw rekening kunnen afschrijven. Het machtigingsformulier kun je hier vinden. Wanneer je je inschrijft ontvang je een email met meer informatie over het inleveren van dit formulier. Je dient ervoor te zorgen dat je dit formulier op tijd inlevert, anders vervalt je inschrijving.

5. Is het ook mogelijk om meerdere cursussen te volgen?

Dat is zeker mogelijk! Je kunt op het inschrijfformulier meerdere cursussen aankruisen. Per stijl mag je in principe slechts één niveau beoefenen. Mocht er een gegronde reden zijn dat je er meer wil volgen, dan kun je hiervoor een verzoek indienen bij het bestuur. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel en die kun je hier vinden.

6. Hoe wordt de contributie precies berekend?

Voor de precieze bedragen per cursus verwijzen we je naar deze pagina.
Je betaald altijd lidmaatschapsgeld voor een heel studiejaar, zelfs als je maar een half jaar kan dansen. Daarbovenop komen dan de cursussen die je graag wilt volgen. Hierbij wordt wèl onderscheid gemaakt tussen een heel en een half jaar. Bijvoorbeeld: Je wilt graag de cursus Stijldansen D en Showdance gevorderd volgen voor een heel jaar. Dan zit de berekening er als volgt uit: €25 (lidmaatschapsgeld) + €30 (stijldansen D) + € 30 (Showdance gevorderd) = €85. Let op: de hier genoemde bedragen kunnen hier afwijken van de huidige bedragen! 

7. Hoe zit dat nou met de aanschaffing van die sportkaart?

Omdat het RSC onze danslocaties regelt is het verplicht dat elk dansend lid in het bezit is van een sportkaart. Deze kun je bij het sportcentrum aanvragen. Je dient de sportkaart voor 1 oktober te hebben aangeschaft of verlengd. Als je na deze datum geen geldige sportkaart blijkt te hebben, zul je worden uitgeschreven voor de cursus(sen) en word je geregistreerd als niet-dansend lid (deze betalen enkel contributie en geen lesgeld). Het is niet toegestaan om deel te nemen aan de cursussen zonder sportkaart. Hiervoor kan een boete worden opgelegd door het RSC die je zelf moet betalen.

8. Ik wil de nieuwsbrief liever niet meer ontvangen. Waar kan ik dat aangeven?

Je gaat naar de mail waar onze nieuwsbrief staat. Onderin staat het volgende berichtje: Wil je deze email niet meer ontvangen? Klik dan hier. Klik op het woordje hier en je wordt doorverwezen naar je email. Dan kun je ons een mailtje sturen dat je de nieuwsbrief liever niet meer ontvangt. Dan halen wij je uit de mailinglijst.

9. Ik wil graag de foto’s bekijken, maar hiervoor heb ik een inlogcode nodig. Waar kan ik die krijgen?

Als het goed is heb je aan het begin van het jaar een mail gekregen met je inloggegevens. Het kan zijn dat deze mail in je spamfolder is gekomen, dus controleer dit goed. Mocht jij de mail alsnog niet kunnen vinden, kun je bij het inlogscherm op het knopje ‘wachtwoord vergeten’ drukken. Dan wordt er een mailadres gevraagd waar jouw inloggegevens heen kunnen worden gestuurd. Dit moet hetzelfde email adres zijn als het adres dat je aan ons hebt opgegeven. Je kunt hier meteen je wachtwoord aanpassen.

10. Ik heb mij maar voor een halfjaar ingeschreven, maar ik wil hier graag een jaar van maken. Wat moet ik doen?

Je volgt gewoon dezelfde procedure als het eerste halfjaar, alleen nu hoef je het machtigingsformulier niet meer opnieuw in te vullen. Je vult het inschrijfformulier nog een keer in met de groepen waaraan je wil deelnemen. De contributie zal dan alleen bestaan uit de ingeschreven cursussen en niet het lidmaatschapsgeld, gezien je dit al betaald hebt. Het is niet mogelijk om je inschrijving om te zetten naar een jaar tussen deze twee periodes in.

11. Ik heb een geweldige tijd bij Dance Fever gehad, maar ik wil me graag uitschrijven. Wat moet ik doen?

We hopen dat je van je tijd bij Dance Fever hebt genoten!
Aan het einde van het jaar word je automatische uitgeschreven voor je danslessen. LET OP! Je lidmaatschap loopt wel nog gewoon door.
Je kunt je volledig uitschrijven door het bestuur een mail te sturen. Dit kan het gehele jaar door. De deadline voor het opzeggen van het lidmaatschap is 31 augustus van het collegejaar waarin je nog wel lid was.
Verzoeken tot uitschrijving die na 31 augustus binnenkomen, worden niet meer verwerkt en daardoor zal het lidmaatschap automatisch veranderen in ‘niet-dansend lid’. Als je eerst de proeflessen van het nieuwe jaar wilt afwachten voordat beslist of je je laat uitschrijven, dan kan dat natuurlijk. Je moet dit dan van tevoren (ook voor 31 augustus) aan het bestuur laten weten. Vervolgens moet je voor de inschrijfdeadline laten weten of je alsnog uitgeschreven wilt worden. Krijgen wij na deze deadline bericht van jou, dan zul je dat collegejaar ‘niet-dansend lid’ worden en alsnog de contributie verschuldigd blijven.

Mocht jouw vraag hier niet bij staan, mail dan naar het bestuur!

Translate »