Klassiek Ballet

Algemeen

Dance Fever biedt klassiek ballet lessen aan op drie niveaus:

  • Beginners
  • Halfgevorderd
  • Gevorderd

Bovendien wordt er direct aansluitend op de gevorderden groep een half uur spitzenles gegeven. Om hieraan deel te nemen, moet je ook in de groep Halfgevorderd en/of Gevorderd dansen.

Lesinhoud

De lessen worden ingevuld met een voorkeur aan klassieke oefeningen. Er worden oefeningen gedaan aan de barre en in de zaal. Ook zal er gewerkt worden aan een dans.

De beginnersgroep leert de basistechniek van klassiek ballet, met extra aandacht voor dans, muzikaliteit, stretchen en ruimtegebruik. De (half)gevorderden werken hier eveneens aan, met daarbij technische verfijning van de basistechniek, pirouettes, expressie, uitstraling, elegantie, sprongen en ruimtegebruik.

De opbouw van de lessen zal ongeveer gelijk zijn:

1) Barre: altijd plies en battements tendus, verder selectie/variaties battements glisses, battements fondus, ronds de jambes a terre / en l’air, frappés, fondus, developpés, adage study, grands ronds de jambes, grands battements, grands battements en cloche, port de bras, point work, stretching.

2) Centre: selectie van port de bras, battements tendus, centre practice, adagé, pirouettes, petit allegro, allegro, grand allegro, walse, free movement. Soms wordt er gewerkt aan een dans, evt. op pointes.

Spitzenles

Voor de gevorderde danseres biedt Dance Fever ook een aparte spitzenles. Dit is een uur in aansluiting op de reguliere gevorderdenles. Omdat de veiligheid van de cursisten voorop staat en niet iedereen hetzelfde niveau heeft, wordt er in overleg met de docent een maximum aan deelnemers gesteld. Er wordt geloot indien er teveel aanmeldingen zijn.

In de spitzenles wordt eerst geoefend aan de barre, met eenvoudige oefeningen om goed op spitzen te kunnen staan. Balans, techniek, kracht, beheersing en goed strekken van de benen zijn uiterst belangrijk bij deze moeilijke tak van sport! Je kunt niet meteen op spitzen ‘dansen’, er moet eerst veel aan de barre geoefend worden. Later in de les worden er oefeningen in het midden (the center) gedaan. Hierbij is de balans en kracht nog belangrijker!

Het fijne van deze les is dat de docente oefeningen aanbiedt voor het gemiddelde van de groep, maar dat beginnende dansers die net met spitzen beginnen ook mee kunnen doen in hun eigen, wat rustiger tempo.

Translate »