Stijldansen

Danspartners tijdens proeflessen!

Als je nog geen danspartner hebt voor Stijldansen, dan kan je tijdens de proeflessen op zoek naar een danspartner en/of je kan je inschrijven en een partner vinden in het volgende document.

Algemeen

Door studenten wordt er al jaren gestijldanst. In Maastricht, Enschede, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Leiden zijn ook studenten (stijl)dansverenigingen. Dit zijn de zusjes van Nijmegen, waar we ook regelmatig wat mee ondernemen. Het voornaamste doel van al deze studentendansverenigingen is gezelligheid combineren met dansen. Voor iedere houding ten opzichte van dansen is plaats; sommige mensen vinden het leuk om lessen te volgen, anderen trainen meerdere keren per week hard voor wedstrijden.

Niveau van de lessen

Er worden lessen aangeboden in de volgende niveaus:

  • D (Beginners)
  • C (1 tot 2 jaar ervaring) 
  • B (2 tot 3 jaar ervaring)
  • A (4 jaar ervaring)

Dance Fever kan helaas niet altijd partners voor haar leden regelen; neem dus vooral iemand mee naar de lessen. Vrouw-vrouw paren of man-man paren zijn ook toegestaan. Als je een partner zoekt, maak dat dan bekend bij de docent.

Lesinhoud

Stijldansen bestaat uit twee disciplines: Ballroom en Latin. De Ballroom dansen zijn de Engelse Wals, Tango, Quickstep, Weense Wals en Slow Foxtrot. De Latin dansen bestaat uit Chacha, Rumba, Jive, Samba en Paso Doble. In de D-lessen zullen de Standaard- en Latindansen elkaar afwisselen. Voor de groepen C t/m Topklasse geldt dat er om de week latin en ballroom wordt gegeven.

In de groepslessen ligt de nadruk op het leren van nieuwe figuren. De lessen van de C groep richten zich op het aanleren van de meest gedanste basisfiguren en het aanleren van twee nieuwe dansen: de Slow Foxtrot (Ballroom) en de Samba (Latin). De lessen van de B groep richten zich op het aanleren van complexere basisfiguren, en weer een twee nieuwe dansen: de Weense Wals (Ballroom) en de Paso Doble (Latin). De lessen van de A worden figuren van een hoger niveau aangeleerd (vergelijkbaar met deb. 2 – C-klasse niveau op wedstrijden), waarvoor de docenten elk jaar nieuwe uitdagende choreografieën bedenken. De mate van technisch detail blijft beperkt tot wat strikt noodzakelijk is. Voor meer technische verdieping worden er voor zowel Ballroom als Latin lectures aangeboden. Deze zijn gericht op beginnende wedstrijddansers. Bij Topklasse zal verder op technisch detail worden ingegaan en wordt een bepaalde mate van discipline gevraagd. Figuren zullen weinig worden herhaald zodat het tempo in deze lessen hoog kan blijven. Aan de groep Topklasse gaat daarom ook een selectie vooraf.

Studentenwedstrijden

Het NTDS (Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten) en het ETDS (European Tournament for Dancing Students) zijn toernooiweekenden met overdag wedstrijden op alle niveaus, van beginners tot hoofdklasse, en ‘s avonds ontzettend gezellige feesten. In deze wedstrijden strijden de studenten dansverenigingen uit Nederland of uit Europa tegen elkaar. Er is een indeling op niveau zodat iedereen een kans maakt om te winnen. Daarnaast is het ook mogelijk om zonder partner naar het weekend te komen en daar ter plekke een blind-date te vinden om daar de wedstrijd mee te dansen.

Dance Fever gaat altijd met een groot team naar deze wedstrijden, het is namelijk ontzettend leuk en gezellig! Wil je meer weten over NTDS of ETDS? Neem dan contact op met de teamcaptain(s): teamcaptain@sdvndancefever.nl.

Landelijke- en regionalewedstrijden

Op de vrijdagavond zijn er extra uren ingepland voor de mensen die extra willen trainen. Tijdens deze onbegeleide lessen zal er hard worden getraind om wedstrijden te kunnen dansen. Voor deelname aan deze uren dien je je in te schrijven en een kleine contributie te betalen. Als vereniging zijn wij tevens aangesloten bij de NADB (landelijk) en de Brado (regionaal) om met een team wedstrijden te dansen. Wil je meer informatie over wedstrijddansen bij de NADB, zie dan hun website. Voor meer informatie of aanmelden voor wedstrijden bij Brado kun je contact opnemen met onze Brado teamcaptain via brado@sdvndancefever.nl.

Translate »