Lidmaatschap

Lid worden?

Elk collegejaar zijn er 2 inschrijfmomenten, dit wordt groots aangekondigd op de homepage!
Wil je je tussendoor inschrijven? Dat kan, maar helaas *niet* voor danslessen.
Wil je lid worden van de vereniging terwijl de inschrijvingen niet geopend zijn? Stuur dan een mailtje naar het bestuur en zij geven je verdere instructies.

Inschrijven
Ieder jaar dien je je opnieuw in te schrijven voor een danscursus. Je lidmaatschap voor de vereniging loopt echter stilzwijgend door (zie onderaan voor meer info).

Tijdens de inschrijfperiodes kun je via de homepage inschrijven.

Voor het weekend waarna de reguliere lessen beginnen, moet jouw inschrijving dus binnen zijn zodat wij de groepsindelingen kunnen maken. Dat weekend word je middels een mailtje op de hoogte gebracht in welke groep(en) je geplaatst bent. Let op! Aanmelden staat dus niet gelijk aan toelating tot die groep!

Voor de stijldanslessen geldt nog één extra inschrijfregel. Je kunt je namelijk niet inschrijven zonder de naam van je partner op te geven, of expliciet te vermelden dat je nog geen partner hebt. Als je dit niet correct invult dan kan je inschrijving niet worden verwerkt. Je dient voor elke groep waarin je danst aan te geven met wie je danst, dus ook als je leenheer of leendame bent. Mocht het zo zijn dat je pas na je inschrijving hoort met wie je gaat dansen, dan dien je hiervoor eerst contact op te nemen met het bestuur.

Verder gelden er bepaalde voorrangsregels wanneer groepen te vol raken. De voorrangsregels kun je hier vinden.

Daarnaast wordt je per dansstijl eerst ingedeeld in je hoofdgroep (niveau) en mochten er dan nog plekken over zijn bij de andere niveaus, dan wordt je daar ook geplaatst.
Het bestuur behoudt zich het recht om uitzonderingen te maken op deze regels.

Dit betekent dat het voor kan komen dat dansers die al langer lid zijn ruimte moeten maken voor nieuwe dansers wanneer zij geen student meer zijn. We zijn en blijven immers een studentenvereniging.

Wil je je voor het eerst inschrijven als lid van Dance Fever? Bekijk dan het stappenplan om lid te worden!

Contributie en lesgeld
Je betaalt altijd het volledige lidmaatschapbedrag, ongeacht of je een heel of een half jaar bij ons danst. Daarnaast betaal je voor elke cursus waaraan je deelneemt cursusgeld. Wanneer je slechts een half jaar bij ons danst, betaal je een gereduceerd tarief.
Hier kun je meer informatie vinden over de tarieven en contributie.

Verplichte sportkaart RSC
Wanneer je ingeschreven staat voor een cursus dien je in het bezit te zijn van een sportkaart van het RSC. Het RSC zorgt namelijk voor de locatie en heeft een aantal docenten van ons in dienst.
Naast het dansen bij Dance Fever kun je met je sportkaart nog véél meer, bijvoorbeeld fitnessen of een zaaltje huren.
Je dient de sportkaart voor 1 oktober te hebben aangeschaft of verlengd. Als je na deze datum geen geldige sportkaart blijkt te hebben, zul je worden uitgeschreven voor de cursus(sen) en word je geregistreerd als niet-dansend lid (deze betalen enkel contributie en geen lesgeld). Het is niet toegestaan om deel te nemen aan de cursussen zonder sportkaart. Hiervoor kan een boete worden opgelegd door het RSC die je zelf moet betalen. Hier wordt op gecontroleerd!

Presentie en afmelden
Bij elke les worden de presentielijsten ingevuld door de docent door het opnoemen van de namen. We willen namelijk graag weten hoeveel plek er gedurende het jaar is in de groepen, zodat wij daar rekening mee kunnen houden bij de inschrijvingen. Mocht je te laat komen bij de les, kan het zijn dat de namenlijst al is opgenoemd. In dat geval ligt de verantwoordelijkheid bij jezelf om alsnog aangekruist te worden op de presentielijst. Vraag hier in dit geval naar aan je docent. Als er fouten staan in je naam, of als je er niet op staat, dan kun je dat bij de docent aangeven en zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk verwerkt wordt.

Als je van tevoren weet dat je niet bij een les kunt zijn, dan ben je verplicht dit aan te geven in de whatsappgroep van jouw dansgroep. Dit doe je door te sturen: #101+ je naam vóór 15 uur op de dag van je dansles. Geef van te voren ook in de appgroep door als je iets later bent. Mocht je (nog) niet in de whatsappgroep van jouw dansgroep zitten, dan kun je ook een mail sturen naar comm.dans@sdvndancefever.nl. Het is belangrijk voor ons om te weten wie er naar de les komen, zodat wij de docent kunnen inseinen als het aantal leden dat naar de dansles komt onder de 5 zit. In dat geval kan de docent ervoor kiezen om de les te laten uitvallen. Dit komt vooral in tentamentijd geregeld voor.

Uitschrijven
Aan het eind van het collegejaar vervalt de inschrijving voor een cursus automatisch (daarom moet je je daar ieder jaar opnieuw voor inschrijven), maar het lidmaatschap van de vereniging echter niet. Je krijgt hier rond 1 augustus een e-mail over van het bestuur. Hou dus goed je mail in de gaten!

Translate »